Jan 20 2015

Matkahuolto ja matkareitin hakemisen sietämätön keveys

Published by under JotainIhanMuuta

Selvitin kuinka Karkkilasta pääsee bussilla Lahteen. Vierailin Matkahuollon sivuilla (http://www.matkahuolto.fi) ja kirjoitin lähtöpisteeksi Karkkila ja päätepisteeksi Lahti. Järjestelmä ystävällisesti tarjoaa useita vaihtoehtoja, joista seuraavassa ensimmäinen:

Noin kuuden tunnin nykäisy. Karkkilasta Huittisiin, jossa vaihto Tampereelle, josta kolmannella bussilla Lahteen. Esimerkissä lystille tulee hintaa 60,10 € ja matka-aikaa kertyy reilu kuusi tuntia. Linkki hakutuloksiin on tässä: http://www.matkahuolto.info/lippu/fi/connectionsearch?lang=fi&departureStopAreaName=karkkila&arrivalStopAreaName=lahti&allSchedules=0&departureDay=23&departureMonth=1&departureYear=2015&stat=1&extl=1&ticketTravelType=0&search.x=18&search.y=18

Nopeimmillaan päästään perille 5:50. Hinta kuitenkin aina tuo kuusikymppiä.

Logistiikka on tunnetusti vaikeaa. Matkahuolto tekee siitä mahdottoman vaikeaa.

Entä jos ajaisi Karkkilasta Helsinkiin? Vaihtoehtoja on runsaasti. Hinta vaihtelee välillä 13,70 – 17,00 euroa. Aikaa menee nopeimmillaan tunti ja viisi minuuttia.

Karkkila-Helsinki:

 

Helsingistäkin pääsee bussilla Lahteen. Vuoroja on paljon. Tässä samaiselta päivältä haun ensimmäiset osumat:

 

Hinta vaihtelee 10,00 – 24,00 euroa. Ajoaikaa kaikissa vaihtoehdoissa on alle kaksi tuntia, nopeimmillaan puolitoista.

Karkkila – Helsinki – Lahti vaihtoaikoineen alle neljä tuntia ja hinta alkaen 24€.

No responses yet

Jan 07 2015

Loppiaisajelulla

Published by under Treenaus

Eilen ajoin trainerilla noin 40 minuttia keskiteholla 170 wattia. Helppoa pyöritystä.

No responses yet

Jan 04 2015

4.1. Vuoden ekan viikon treenit

Published by under Treenaus

Nyt päättymässä olevalle viikolle kertyi viisi treenikertaa: 2 salia ja kolme treeniä harjoitusvastuksella. Salitreenit – kuten jo aikaisemmin kerroin – ovat jonniin verran rankempia, sillä (lähes kaikki) viiden päivän treenit on sullottu kolmelle päivälle. Jalkapäivän jätin tekemättä, sillä treenasin aika reippaasti pohkeita kakkospäivänä ja ne ovat olleet aika tukossa sen jälkeen. Ajoin eilen tosi rauhallisen puolituntisen trainerilla ja kuvittelin, että se olisi aukaissut jalat. Eipä hyvä aikomus tuottanut muuta kuin hyvän mielen, sillä jalat ovat edelleen aika pökkelöt. Kumma miten kipeäksi sitä itsensä saa, kun tauon jälkeen aloittaa jälleen treenaamisen. Muutaman kerran jälkeen voi huoletta lisätä painoja ja näin tukkoon ei jalkoja saa millään. Kunnes seuraavan kerran tauon jälkeen….

Ensi viikolla kolmisen kertaa salilla ja ehkä kolme tai neljä kertaa trainerilla.

No responses yet

Jan 01 2015

Hyvää uutta vuotta!

Published by under Treenaus

Salilla vielä toistaiseksi kohtuullisen hiljaista, mutta mikäli vanhat merkit paikkaansa pitävät, tilanne muuttuu noin kahdeksi kuukaudeksi jo ensi viikolla. Hiihtoloman jälkeen helpottaa, kun uuden vuoden lupauksista on kulunut jo 8 viikkoa.

Päätin vähän ennen joulua, että vähennän salikertojen määrää nykyisestä viidestä viikkokerrasta kolmeen, jotta pystyn ajamaan enemmän trainerilla. Seurasin Mike Matthewsin ohjeita uuden treeniohjelman teossa. Viime sunnuntaina Vierumäellä tein ykköspäivän (rinta + ojentajat). Tänään oli vuorossa selkä, haba ja pohkeet. Jottei treeni kestäisi tolkuttoman pitkään, teen eräänlaista vuoroharjoittelua noin minuutin palautuksella. Kun aikaisemmin salitreeni oli Polarin mielestä helppo ja palautumisaika noin 3 tai 4 tuntia, niin tänään tuomio oli hiukan erilainen: “Rankka” ja palautumisaika 18 tuntia. Tuntuikin ihan treeniltä.

No responses yet

Dec 30 2014

29.12.

Published by under Treenaus

Viikonloppu vietettiin lähes koko perheen kanssa Vierumäellä. Erinomainen paikka, jossa on helppo liikkua monipuolisesti. Meillä ohjelmassa oli sulkapalloa, keilausta sekä salitreeniä. Ja luonnollisesti löhöilyä ja erinomaista ruokaa.

Eilen ajoin lounastunnilla trainerilla puolen tunnin tasaisesti kiihtyvän vedon. Aluksi noin kymmenen minuuttia lämmittelyä hyvin pienellä teholla – noin 120 watilla. Sitten parikymmenen minuutin työosuus, jossa tehot kasvoivat tasaisesti 180 – 260 wattia. Lopuksi kolmisen minuuttia rauhallista palauttelua. Harjoituksen tehot olivat keskimäärin 200W, sisältäen lämmittelyn ja palauttelut. Polar arvoin palautumisajaksi 25 tuntia.

No responses yet

Dec 30 2014

5 parasta pyörän heittoa

Published by under JotainIhanMuuta

http://www.cyclingweekly.co.uk/news/latest-news/five-best-bike-throws-117606

Cycling Weeklyn toimitus on pisteyttänyt jokaisen heiton käyttäen kolmea kategoriaa:

  1. Heiton pituus
  2. Tyyli
  3. Aggression määrä

Ihailtavaa laatujournalismia.

No responses yet

Dec 30 2014

Pyöritysmotivaatiota

Published by under JotainIhanMuuta

Jos trainerin päällä pyörittäminen pitkästyttää ja motivaatio on vähäistä, kenties oheinen reilun 7 minuutin pätkä antaa virtaa. Veli Danny on tehnyt muitakin mahtavia otoksia, jotka löydät samaisesta lähteestä.

https://www.youtube.com/watch?v=xQ_IQS3VKjA

No responses yet

Dec 26 2014

Sisäelimillä lisää nopeutta?

Published by under JotainIhanMuuta

Miltä kuulostaisi 70 sekuntia nopeampi 40 kilsan ajo? “No, hyvältä tietysti!” kuulen sinun innokkaasti vastaavan. Uusi pyörä? Uudet kiekot? Ei, vaan partahöylä.

Lisätietoja täältä: http://www.bikeradar.com/road/news/article/shaving-your-legs-makes-you-faster-41658/?CPN=RSS&SOURCE=BRGENHOME

Alkuperäisen artikkelin viimeinen kappale kiteyttää testituloksen (vapaasti suomentaen):

Pyöräilytermein se tarkoittaa Spessun mukaan, että voit säästää keskimäärin 70 sekuntia 40 kilometrillä. Rahallisin termein se tarkoittaa, että voit ostaa takaisin munuaisesi, jonka myit ostaaksesi uuden nopeamman maantiepyörän ja hanki sen sijaan pari kertakäyttöhöylää.

Domestisen kyselyn perusteella tämä on “turhin tutkimus ikinä”. Perheeni on ilmeisesti valmistautunut munuaisleikkaukseeni.

No responses yet

Dec 26 2014

Jotain tartteis tehrä

Published by under Treenaus

Reilu viikon tauko pyöräilystä. Ei ihme, että pyöräni häpeää minua: http://gearographer.com/why-my-bicycle-is-embarrassed-of-me/

No responses yet

Dec 25 2014

Todellisen pyöräilijän määritelmiä

Published by under JotainIhanMuuta

Seuraavassa joukko lontoonkielisiä määritelmiä tosipyöräilijöistä: http://www.cyclingweekly.co.uk/news/latest-news/know-youre-cyclist-149299#9dugj33lsZQdGMwx.99

Joukossa on muutama ihan helmi.

No responses yet

Next »